Εκτύπωση

Σεμέλη Α.Ε.
Λεωφόρος Κρυονερίου 20, Διόνυσος 145 65, Ελλάδα

info@semeliwines.gr

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Λεωφόρος Κρυονερίου 20

145 65

210 6218119

210 6218218

info@semeliwines.gr

www.semeliwines.gr


Το οινοποιείο Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας που θα ήταν αποτέλεσμα του οράματος, της αγάπης για την ελληνική γη και της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Η αρχή έγινε στους πρόποδες του Πεντελικού όρους, όπου δημιουργήθηκε ένας πρότυπος αμπελώνας, με ποικιλίες αλλά και μεθόδους καλλιέργειας καινοτόμες για την εποχή. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση αμπελώνων στην Πελοπόννησο, σε Νεμέα και Μαντινεία, και στην κατασκευή ενός νέου, εντυπωσιακού οινοποιείου στη Νεμέα. Οι πρώτες σοδειές που παράγονται εκφράζουν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών τους και της περιοχής παραγωγής τους και σύντομα αποκτούν αφοσιωμένους υποστηρικτές. Γίνονται ταυτόχρονα τα αγαπημένα ενημερωμένων και έμπειρων οινόφιλων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός συνόρων.

Σήμερα, η έμφαση δίνεται πλέον στην ανάπτυξη ελληνικών γηγενών ποικιλιών, ενισχύεται συστηματικά η προσπάθεια για μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής, ενώ σταθερές αξίες για την εταιρεία παραμένουν ο ανθρώπινος παράγοντας, η καλή πρώτη ύλη και η τεχνολογική πρωτοπορία.